TRE - Traume øvelser

Hvad er TRE?

TRE står for Trauma and Tension Releasing Exercises og er en ny og meget lovende metode til stress- og traume-behandling, som er udviklet og beskrevet af David Berceli. TRE spredes i disse år ud over hele verden og især til lande, hvor der har været krige, naturkatastrofer eller terror.

TRE har hjulpet tusindvis af mennesker til at befri sig selv for invaliderende følgevirkninger efter traumer og stress, og givet dem mulighed for at genvinde lysten og viljen til at leve livet.

Jeg er uddannet TRE instruktør Level 2 og har modtaget undervisning af David Berceli – senest på TRE Advanced kursus i USA i maj 2017. Gennem 5 år har jeg anvendt metoden til en lang række klienter med stress / traume-tilstande, neurologiske sygdomme som sklerose eller Parkinson og andre lidelser.

Stress, angst og posttraumatisk stress-syndrom (PTSD)

TRE er især god, hvis man lider af stress, angst og posttraumatisk stress-syndrom PTSD, men dybest set har vi alle godt af at lave TRE, fordi stress-niveauet i kroppen og nervesystemet sænkes ved øvelsen. Mennesker med smerter i kroppen har generelt stor glæde af at lave TRE.

Forløb i hold og mindre TRE-kurser

Jeg tilbyder TRE som hold-forløb og i små kurser, hvor man lærer at arbejde med øvelserne selv. Når man først er blevet grundigt instrueret og vejledt et par gange, er det sikkert og effektivt at gøre øvelserne uden instruktør.

Det er ikke nødvendigt at fortælle en masse om, hvorfor eller på hvilken måde man er belastet. Øvelserne vil gøre deres virkning, - også uden ord. De fleste oplever en behagelig ro og afspænding, efter at have lavet øvelserne.

Hvordan virker TRE?

TRE virker ved at vi lader rystelser i muskulaturen brede sig rundt i kroppen. At ryste kender vi fra situationer, hvor vi er blevet meget forskrækkede eller er anspændt på grund af angst. Rystelserne får muskulaturen til at slappe af og virker ind på nervesystemet, som også falder til ro. Derfor føler man sig veltilpas i kroppen og følelsesmæssigt rolig og afbalanceret efter TRE-øvelserne.

Alle pattedyr har evnen til via rystelser at få bragt balance i nervesystem og muskulatur efter stressende eller livstruende hændelser.

Det er naturligt, enkelt og helt uden kemi.

 

TRE Traume øvelser mod bl.a. PTSD - posttraumatisk stress syndrom

"Jeg er så fantastisk glad for at have lært TRE, og det er med glæde at jeg laver øvelserne hver gang! Den ro der er i min krop bagefter er helt igennem fantastisk og faktisk blevet noget, jeg meget nødig vil undvære. Jeg kalder det "selv-terapi".
Katja

Læs også

TRE - Traumeøvelser med flygtning
TRE - Traumeøvelser i Palæstina